Waar ga jij naar toe?

Wanneer heb jij nog eens een goed gesprek gehad met jezelf? Onlangs luisterde ik een podcast met Diepak Kasi. Een gewone jongen, die het geschopt heeft tot ‘senior leader’ en coach bij Tony Robbins.

Zijn verhaal en zijn zoektocht klonk voor mij heel herkenbaar. Graag deel ik mijn inzichten die ik op deed met jullie. Ook ik ben een paar jaar geleden begonnen met zoeken. Inmiddels ben ik een pad ingeslagen en heb mijn route uitgestippeld. Nog een lange weg te gaan, maar we zijn onderweg.

Wees jezelf bewust van jezelf. Kijk bijvoorbeeld eens naar de manier waarop je dingen doet. En evalueer dat ook voor jezelf: is dit leuk wat ik aan het doen ben? Is het leuk? Blijf dat dan vooral doen. Wees jezelf bewust dat je een van weinige mensen bent, een van de gelukkigen die ‘het’ te pakken heeft.

Ben je niet een van die mensen? Wees dan bloedeerlijk naar jezelf. Heb dan de moed om verandering aan te brengen in je leven. Wacht niet tot het vanzelf veranderd (geloof me, dat gebeurt niet, ik spreek uit ervaring). Neem zelf de stap. Daarmee bedoel ik niet dat je je schepen achter je moet verbranden. Persoonlijk ben ik daar geen voorstander van. Ik vind dat het altijd loont om contacten en relaties in stand te houden of zaken op een correcte manier af te sluiten. Kun je daar later ook geen spijt van krijgen.

Maar ga wel kijken naar wat een weg zou kunnen zijn naar dat leukere leven toe. Ga dat voor jezelf uitstippelen. En ga er aan werken. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar er is geen easy way om dit te doen. Je zult het toch echt zelf moeten doen. De weg van de minste weerstand is helaas niet het pad dat je gaat brengen waar je écht wilt zijn.

Het is niet altijd leuk, je zult er hard voor moeten werken en je moet uit je comfortzone. Maar houd in je achterhoofd wat er gebeurd als je niets doet. En als je er eenmaal aan begonnen bent, vergeet dan niet om te genieten van de weg die je aflegt. Dan kun je er later ook nog voldaan aan terug denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *