What’s the story morning glory?

Wie herkent zich in dit tafereel? Je drukt voor de vierde keer op ‘snooze’, wankelt slaapdronken uit bed en baalt dat je zo lang bent blijven liggen. Je haast je onder de douche, poets je haren, kamt je tanden en doet de boterhammetjes van je kinderen bij je partner in de trommel om je sleutels te vergeten. Je start je dag met de ‘rat race’ en je kunt je niet genoeg haasten om precies om 1 vóór 9 achter je bureau te ploffen met een bak slappe inspiratieloze koffie: “zo, die heb ik verdiend…”.

Maar stel je eens voor: je word op je gemakje wakker. Je drinkt twee glazen water, neemt een paar minuten stilte voor jezelf. Vervolgens start je aan een half uurtje morning workout en doe je wat rek- en strekoefeningen om de dag actief te beginnen. Daarna lees je een paar bladzijden in je favoriete boek en maakt een korte wandeling. Je springt onder de koude douche om jezelf helemaal te activeren. Dan start je met het klaar maken van je ontbijt – en niet te vergeten – je eerste bak heerlijke zelfgemaakte koffie. You are ready to move mountains!

Klinkt goed toch? Maar wie heeft daar nu nog tijd tegenwoordig? Wel, ik heb een kleine tip voor je: ga eens iets vroeger naar je bed en sta eens iets eerder op. In het begin is dat lastig, ik spreek uit ervaring. Maar als ik het kan, dan kun jij dat zeker. Probeer het eens een week, al pas je maar één van de dingen hiervoor toe, het gaat je op de lange termijn veel meer opleveren dan dat je er nu moet insteken.

@mindful.barista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *